perjantai 30. huhtikuuta 2010

VIIMEINEN PARI UUNISTA ULOS

Huhtikuun viimeistä viedään. Meidän pikkutytön kuukausi. Ensi kuussa tosin juhlitaan perheen ainoaa miespuolista. Juhlaa riittää. Tänäänkin on varmaan yksi ainakin Suomen juhlituimmista päivistä ja illoista. Kyllä täälläkin kokkoja poltellaan, mutta munkit ja sima taitavat olla enemmän suomalaista vappujuhlintaa. Minäkin huonosta kunnostani huolimatta eilen illalla paistelin muutaman munkin, ensi kertaa elämässäni muuten. Kyllä niistä ihan syötäviä tuli. Harmi vaan että pojat illalla teekannun ääressä munkkeja syödessään olivat unohtaneet rasian kannen raolleen, joten aamulla munkit eivät olleetkaan enää aivan tuoreen veroisia. No, hetken päästä anoppi tuo lisää munkkeja.

Ovat tulossa auttamaan järvenrannan puuston harventamisessa. Varsinaisen työn taitaa tehdä appiukko ja poika kantaa rankaa ja pilkkoo puuta. Savottaa kerrakseen! Nautimme ainakin kesällä paremmasta järvinäkymästä. Talvellahan nuo puut eivät niinkään häiritse, mutta kesällä kun kaikki puut ja risut saavat lehdet, näkyvyys huononee. Rumiahan nuo risut onkin. Pystyyn jääköön vain suurimmat koivut!

Siivousurakka on takana tälle aamupäivälle. Pientä järjestelyä vielä silmä kaipaa.

Mukavaa huhtikuun hännänpäätä, lukijani!

torstai 29. huhtikuuta 2010

ENTEROROKKO

Tukholman kävijöille: Zeta´s Trädgård café. Tutustuin eilen. Uskomaton tunnelma, hyvää ruokaa, kaunis miljöö ja herkullisia leivoksia. Sinne siis!

Sairaskirjoilla täällä edelleen, kohta kolme viikkoa! Syykin selvisi eilen, kun kieli on aivan täynnä pikkurakkoja ja viime yö meni sitten yrjöillessä ja pahoinvoidessa. Ihmettelinkin, että miten flunssa voi olla näin tiukassa. Luulee jo parantuneensa, ja taas vetää vaakataasoon. Lääkettä tähän ei ole. Enterorokko. Suu- ja sorkkatauti. Kamalin tauti minulla ikinä! Syöminen ja juominen ovat olleet muutaman päivän jo lähes ylivoimaista touhua. Nyt alkaa olla heikossa voinnissa, kun veden juominenkin on tuskaa. Onneksi pieni kai selvisi äkäisen näköisellä "vaippaihottumalla". Kielessä näkyi muutama pienenpieni rakkula viime viikolla. Ja poskissa oli ihottuma näköistä punoitusta. Nyt tyttö on enää räkäinen ja limainen. Vain me perheen päät sairastetaan.

Onko joku muu aikuinen sairastanut enterorokkoa?

tiistai 27. huhtikuuta 2010

YLEISKONE(LAKKO)

Älkää kukaan koskaan menkö ostamaan Kenwoodin Patissier -yleiskonetta. Sen kanssa on täällä taisteltu pitkin keväitä. Ensimmäinen oli viallinen ja takuuvaihdossa saadussa oli aivan sama vika; ainakin maallikon korvin. Nyt se on jälleen korjauksessa ja odotellaan, mitä tapahtuman pitää. Minun on kuulemma suostuttava ottamaan sama kone takaisin, vaikka siinä olisikin täsmälleen sama vika. Hermoni ovat heittäneet asian tiimoilta häränpyllyä muutamaan otteeseen. Sai kyllä tällä kertaa Elgigantin esimies kuulla kunniansa. Mikäli vika esiintyy kolmannen kerran, voin vaatia rahani takaisin. Odotellaan mielenkiinnolla. Todella raivostuttavaa hypätä koneen kanssa parinkymmenen kilometrin päässä tuon tuosta ja sitten viikkotolkulla koettaa pärjätä ilman laitetta. Ei paljon leivota. Jouduimme kaiken hyvän päälle ostamaan sähkövatkaimen, koska meillä ei minkään sortin sähköistä vispilää muuten ole. Viimeksi syynä oli varaosan puuttuminen, minkä vuoksi me saimme ihkauuden laitteen. Vikaa ei voitu korjata kohtuullisessa ajassa. Eikä siinä, jos palvelu olisi ollut asianmukaista, mutta heidän puoleltaan kömmähdyksiä sattui niin toimitusaikojen kuin koko koneen tilaamisen suhteen. Ja kaiken päälle tilalle tulleesta puuttui taikinakulhon suojaosa. Elgigantista en koskaan enää osta mitään. Näin huonoa palvelua en ole saanut vielä mistään! Kokemuksia surkeasta asiakaspalvelusta?

VIHDOIN MUSTAA VALKOISELLA

Täytyy poistaa linkki, jonka tarkoitus oli saada hyvää mieltä aikaan, mutta joka ymmärrettiin täysin väärin. Pahoittelen!

LENTOLIPUT TASKUSSA

Kieltä karvastelee ja koko suu on oudon arka ja turvonnut. Mitä lie tämä flunssan jälkitauti? Syöminen on hieman hankalaa, mutta eiköhän se tästä muutaman päivän sisään helpota. Tämä aamu on meillä tyttösen kanssa ollut vähän helpompaa. Unille tosin täytyi laittaa jo yhdeksän aikaan, kun E oli niin väsynyt. Unilauluiksi kelpasi vain oman äidin tuudittelu, ei mitkään valmiit laulut.

Ostin eilen lentoliput Helsinkiin. Ihanaa päästä pitkästä aikaa Suomeen ja saan vielä kaiken kukkuraksi ihan oman loman. Isä jää lapsen kanssa kotiin. Ei innostunut viikonloppureissusta, koska minulla on suhteellisen ohjelmoitu nuo päivät. Sopiva hengähdystauko onkin tämän sairastelujakson jälkeen. Isä saakin sitten pari viikkoa lomaa meistä, kun lähdemme mummolaan.

Tänään ei aurinko paista. Vappusimaakaan en ole tehnyt. Taitaa jäädä tekemättä, koska inhoan itse simaa. Vappumunkkeja voisi tietysti tehdä, nehän kuuluvat juhlaan ja maistuvatkin meikäläiselle. Kunnon valurautapata vaan puuttuu talosta, mutta kai niitä voi teräskattilassakin paistella. Tippaleivät eivät myöskään ole minun juttu. Kauniitahan ne ovat, mutta tykkääkö niistä joku?

Eilen sain orvokit ruukkuihin. Tänään pitäisi koettaa sulloa kirppiskamat niin tiukkaan, että saan vietyä kaikki lentokoneessa. Aikaisempi suunnitelmani mennä autolla olisi ollut tavaroiden kannalta yksinkertaisempaa, mutta nyt matkustaminen menee nopeasti ja puolet edullisemmin. Kuka voisi vastustaa?

maanantai 26. huhtikuuta 2010

ORVOKKINI TUMMASILMÄ

Maanantaista viikko taas pyörähti käyntiin. Sitkeä aamu ollut, kun neiti ei millään meinaa alkaa unille. Ei jaksa leikkiä, eikä ruokakaan maistu. Äidin sylikään ei ole hyvä paikka. Toiseen kertaan kävin lullaamassa ulkona uneen. Katsotaan, miten pitkän pätkän tyttönen nyt nukkuu. Haettiin tuossa aamutuimaan muutama pikkuorvokki lähikaupasta. Ne pitäisi istuttaa ruukkuihin parvekkeelle. Saadaan kesän tuntua, onhan vappukin ensi viikonloppuna.

Viikonloppu oltiin tiukasti kotona. Lauantaipäivä aherrettiin villaföreningin pihatalkoissa ja oma piha siivottiin lopuista puskista ja lehdistä. Siinä haravoidessani pyöräytin haravalla niin käärmettä kuin hiirtäkin. Tämä meidän villipuutarha on siis yhäkin melko villi! Nautittiin auringon lämmöstä ja istuttiin laiturinnokassa. E näki ihan oikeita ankkoja uiskentelemassa järvellä. Vähän eri värisiä tosin kuin oma pikkuinen rakas kylpyankka.

Suunniteltiin terassia pihallemme ja mielessä pyörii myös kesälomareissu. Alun perin minulla oli haaveena lähteä Etelä-Ruotsin rantoja katsastamaan, mutta jotenkin aloin kuitenkin haaveilla Jurmalan rannoista ja Riiasta. Lentohotellipaketin saisi alle 3000 kruunulla koko perheelle torstaista sunnuntaihin. Pitää kai odottaa, että magneettikuvaus on ohi, jotta on hieman viisaampi kaiken suhteen. Sitä ennen ei ehkä voi ostaa lippuja yhtään mihinkään.

Tyttösen kanssa lähdemme Suomeen mummolaan pariksi viikoksi ensi kuun loppupuolella ja sille ajalle miehelle on varattu terassin tekoa ja alakerran vaatehuoneen remontti. Jospa saisimme tulla sitten takaisin taas vähän valmiimpaan kotiin. Taitaa mennä vielä aikaa, ennen kuin meidän koti on kutakuinkin valmis. Haaveissa olisi päästä kylpemään oman saunan löylyihin ensi jouluna! Kiirettä on turha pitää, jos ei halua omia hermoriekaleitaan ihan kokonaan hävittää...

Nyt vedän puutarhahanskat kouraan ja multapussin kimppuun!

torstai 22. huhtikuuta 2010

I love Spotify

Mikähän fennomaani minusta on kasvamassa? Täällä tippa linssissä kuuntelen suomalaista musiikkia Lahden kaupungin orkesterin soittamana. Pitäisi pitkästä aikaa mennä konserttiin nauttimaan elävästä musiikista! Taidanpa ottaa selvää milloin ja missä Tukholmassa kuulee jotain kaunista. Miestäni en harmi vaan seurakseni saa. Hänestä onkin sitten lapsenpiiaksi. Seuraa olisi toki mukava olla. Etsintäkuulutetaan!

Meillä sairastaa nyt koko perhe tätä flunssaa. Minä alan kyllä jo olla paremmalla puolella, mutta isäntä käy lääkekaapilla (harvinaista) ja lapselle saa antaa nestemäisenä tuon tuosta, sillä itkusta ei tule muuten loppua. En tiedä sairastaako E usein, mutta vuoden ikään mennessä hänellä taitaa olla viides räkätauti. Korviin ei ole vielä kertaakaan mennyt, mitä pelkään niin kovasti, sillä itse olen ollut pahemman luokan korvalapsi. Aikuisiällä tosin korvatulehduksia ei minulla ole ollut. Muutama vuosi sitten nielurisatkin leikattiin, eikä sen jälkeen angiinakierteestäkään ole ollut jälkeäkään. Siitä olen kiitollinen!

Paras uutinen pitkään aikaan on se, että pääsen vihdoin kivuliasta selkääni kuvauttamaan. Enää pari viikkoa, ja sitten mahdollisesti selviää mikä minussa on vialla. Oikein täytyy hattua nostaa nuorelle naislääkärille, joka näytti ymmärtävän, että en ihan huvikseni tule valittamaan vaivaani. Sain oitis lähetteen ja nyt jännitetään.

Tukholma on harmaa ja räntäsateinen. Täällä jännitetään, että pääseekö ystäväpariskuntamme Espoosta kauan odottamalleen Lontoon-reissulle. Mikäli matka peruuntuu, saatamme saada vieraita ensi viikoksi. Sehän se mukavaa olisi, mutta vielä ei saa toivoa, koska silloinhan koneet lentävät huomenna normaaliin tapaan.

Tein muutaman mukavan kirppislöydön eilen tuulettumisreissullani. Oli pakko lähteä heti aamusta aivoja lepuuttamaan lempikirpparilleni lähiostoskeskukseen. Poltin totaalisesti päreeni itkuisen lapsen kanssa itsekin puolikuntoisena. Isännälle ostin kauluspaidan syntymäpäivälahjaksi ja itselle pari vaatekappaletta ja avokkaat. Juhlapuku on katseltu jo kuukausia sitten ja eilen sitä sovittaessani totesin, että helmaa on lyhennettävä kymmenisen senttiä. En tiedä riittävätkö hermoni ja taitoni sen tekoon. Osaan jo ennalta arvata, että sauma alkaa kiertää ja raivostun täysin sitä värkätessäni. En tiedä ketä ompelutaitoista vaivaisin hommalla. Sehän ei suuren suuri ole, mutta kangas on aika vaativan laatuista.

Tänään iltapäivällä kerkesin hioa ja pohjamaalata vedenvihreän arkun. Vielä odottaa toinen hionta ja pintamaalaus. Sen jälkeen ostan vielä rullat alle ja yöpöytämme näyttää vihdoin inhimilliseltä, eli valkoiselta. Ellei se jostain syystä kelpaa makuuhuoneeseemme, voin siirtää sen tulevaan lastenhuoneeseemme lelukoriksi. Tai miksei olohuoneeseen toiseksi sohvapöydäksi?

Eräs mieltä askarruttava asia on taulu, jota olen tilaamassa sisaren tyttäreltäni. Pikkutaiteilijalta. Hän kaipaa vinkkejä ja minäkin ihan mielelläni suunnittelen, että millaista värimaailmaa ja kuvaa seinällemme tahdon. Hinnasta täytyy ilmeisesti keskustella tyttösen kanssa. Jospa siirrynkin verkkoon keräämään ideaa!

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

JÄNNITYSTÄ ILMASSA

Voi tätä odottamisen iloa [toisin kuin esikoistani odottaessa]! Nyt niitä on vielä kaksi. Toinen E:lle ja toinen koko perheelle. E:n paketti on rantautunut Suomen länsirannikolle. Kesähame ja pipo olisivatkin kohta ajankohtaisia. Syksyksi ajattelin tunikamekkoa siistimmäksi pukineeksi, en päiväkotiin. Koko perheen paketti on täynnä pesuaineita ja rasvoja. Mielenkiinnolla odotan, että vieläkö nämä tuotteet saavat hyvälle mielelle. Pitkään aikaan en ole käyttänyt kyseisiä. Osa meneekin lahjaksi! [Säästeliäs ottaa kaiken hyödyn irti.] Vielä en suosittele teille, sillä haluan vakuuttua uudestaan ja sitten suositella eteenpäin.

lauantai 17. huhtikuuta 2010

VALKOSIPULIHÖYRYISSÄ

Elosalama sairastaa. Perhe lähti mummolaan. Olen saanut ainakin levätä koko päivän. Niin kovasti vain harmittaa, että hieno kevätpäivä meni ihan harakoille ja puutarhahommat ja muut saivat taas jäädä odottamaan. Arkena ei kerkeä ja pyhät menee näin. Voiko enempi ottaa pannuun? Eilinen kylpyammelöytöni meni kai sekin puihin. J lähti jo hakemaan ammetta, mutta puhelimeen ei vastattu eikä jätetyihin puheviesteihin reagoitu. Minkäs teet? Nytkin olisi ihana lojua ammeessa ja lepuutella kuumeisia raajoja lämpimässä vedessä. Totuus on toinen. Haisen valkosipulille niin, että tuskin itsekään pystyn hengittämään. Olo on raihnainen kuin vanhalla mansikanpoimijalla. Asento ja lepo.

perjantai 16. huhtikuuta 2010

UNELMIA


Kumpi voittaa, härkä vai leijona?

Tällä hetkellä haaveilen kylpyammeesta ja puutarhakalusteista. Periaatteessa inhoan kylpyammeiden tekemää ahtautta kylpyhuoneessa. Toisaalta rakastan kylpemistä, lojumista lehden kanssa vaahdossa ja kasvonaamion hoitavaa vaikutusta kasvoilla. Salaa katsastelen käytettyjä hienouksia blocketissa. Niitä saa ihan pilkkahintaan.

Puutarhakalusteita ei saa pilkkahintaan. Jotain järkyttävän muotoisia valkoiseksi maalattuja kyllä. Sellaisia, joista maalikin on lohjennut sieltä täältä. Totuus on vain se, että mitenkäs järjestät grillauksia ilman pöytää ja tuoleja. Viime kesänä kannettiin ovi kahden pukin päälle ulos, samoin satumaisen ihana nahkasohvamme. Sohva taisikin lojua pihalla hamaisiin syyssateisiin saakka...

Kommentoikaa, kumpi amme sopisi meidän kylppäriin paremmin!

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

JUHLAHUMUA





Eilinen juhla oli oikein onnistunut. Päivänsankari oli juhlatuulella ja vieraita juuri sopivasti. Tänäänkin suklainen vadelmakakku on maistunut äidille kahvin kera ja kukapa voisi vastustaa pieniä suklaanapeilla koristeltuja konvehteja?

IKKUNANPESUNIKSIT

Lasin läpi.

Tässä toimiva paketti sameiden kevätpölyjen peittämille ikkunoille:

TARVIKKEET:

hulaus etikkaa
fairya
2 mikrokuituliinaa
sanomalehtipaperia
2 sankoa
ikkunalasta
harso/puuvillakangaspalanen
ikkunaspray

1. Täytä 1 sanko kuumalla vedellä ja lisää veteen muutama tippa fairya.

2. Täytä toinen sanko kylmällä vedellä ja hulauta sinne etikkaa.

3. Ruiskuta hieman ikkunaspraytä ikkunaan ja pyyhi fairyveteen kostutetulla mikrokuituliinalla.

4. Lastaa ikkuna ja pyyhi valuva vesi ikkunankarmilta harsolla.

5. Pyyhi ikkuna etikkaveteen kostutetulla mikrokuituliinalla.

6. Lopuksi kuivaa ikkuna sanomalehdellä.

Takuuvarma konsepti toimii joka kevät ja syksy. Ikkunalaseja ei edes näe!

KEVÄTTÄ RINNASSA


Tänään se vihdoin tapahtuu. Kauan onkin odotettu. Etikan tuoksua, fairyn tehokkuutta ja höyryävän kuumaa vettä. Tehdään ikkunoista yhtä kiiltävät kuin tuosta järvenpinnasta!

maanantai 12. huhtikuuta 2010

LUOMISEN TUSKAA

Huomaa, että kevätkiirettä ilmassa. En muka ehdi tarttumaan kameraan ollenkaan. Ikkunasta kun katselee auringonpaistetta, tuntuu, että pitäisi aloittaa ikkunanpesu. Olen kuitenkin ylpeä itsestäni, että alapihalta on kannettu romut pois silmistä ja yläkerran kahdeksanmetrinen parvekekin on jotenkuten siistitty. Parveketuolit ja pöytäkin nauttivat jo auringonsäteistä. Vielä puuttuu kukat. Totesin viime kesäiset valkoiset petuniat melko kestäviksi. Kyllähän nekin tietysti heittivät henkensä minun Suomen-lomani aikana, kun aurinko oli porottanut kaksi viikkoa suoraan ruukkuihin eikä ne olleet saaneet nestettä lainkaan. Tänä kesänä ei ole sitä ongelmaa. Olen töissä ja kukat saavat vetensä. Ei haaveilla lomista!

Edessä on kesätytön huoneen järjestäminen mieluisaksi. Sänky paikalleen ja ja piironki tyhjäksi, jotta M saa tavaransa ja vaatteensa paikalleen. Siihen on onneksi vielä vähän aikaa. Lentoliput odottavat lähettämistä. Postiin olisi taas asiaa. Huomenna meidän pieni tyttäremme täyttää vuoden. Valmisteltu on viikonloppuna ja toivottavasti neiti on huomenna juhlatuulella. Meinaan, viime yö oli melko takkuinen.

Eilen illalla taloon pyrähti viitisentoista nuorukaista kylästelemään. Siinä oli rouvalla miettimistä, että miten järjestää purtavaa sakille, kun J teki autokauppaa [ei ilmeisesti vielä saatu hierottua] ja E naukui jaloissa niin, että kanniskelin häntä toisella lanteella ja koetin toisella kädellä keittää kahvia ja kattaa pöytää. Mukavaa hulinaa oli ja E:kin lopulta innostui väenpaljoudesta täysin rinnoin. Naamakirja innosti luovuuteen ja kaivoinkin pari luomustani kaapista ja pakkasin tuohon postitettaviksi. Odotan innolla muiden luomuksia!

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

ILTASATU

Olipa kerran villipuutarha. Villipuutarhassa kasvoi kymmeniä ja kymmeniä kukkalajeja, puita, pensaita ja marjoja. Kun puutarhassa katsoi ylöspäin, ei voinut nähdä kesätaivaan sineä, harsona tippuvaa lumivaippaa tai suunnatonta tähtien määrää. Tuossa puutarhassa puiden oksat ja lehvät tekivät katon puutarhalle. Sen suojissa eli tuhatjalkaisia, koteloetanoita, lähes nyrkin kokoisia kuoriaisia, käsivarren mittaisia kastematoja, pikkuisia räikeänvärisiä kirppuja ja kaikkia ötököitä, mitkä voivat selviytyä subtrooppisessa ilmastossa. Puutarhan maaperä oli tavattoman rikasta. Sen multa oli kosteaa ja siellä viihtyivät niin alppiruusut, tulppaanit, krookukset, violetit orvokit kuin pionit. Sitä ei oltu hoidettu kymmeniin vuosiin. Tämä villipuutarha sattuu olemaan meidän. Ja minä en satu olemaan viherpeukalo.

Vuosi sitten lähes kaikki jouduttiin karsimaan, jotta saimme tilaa hengittää. Nyt edessä on yhäkin valtava työmaa. Tämän viikonlopun aikana saimme vietyä pakettiautollisen remonttimoskaa jätteenkeräyspisteeseen. Ruohikko ja penkereet on haravoitu. Kuolleet lehdet kerätty jätesäkkeihin. Alapihan rinne odottaa yhä haravointia ja koko puutarha suunnittelua. Luulen, että pihamme saa odottaa vielä seuraavaan kevääseen istutusten laittamista... Kaipaisin puutarhaspesialistia avukseni, mutta en henno palkata. Vinkkejä?

torstai 8. huhtikuuta 2010

LUOVUTUSVOITTO

Joudun karvaasti nielemään pettymykseni. Kävelemään ihan oikeaan kauppaan ostamaan tytölle pöksyjä ja legginsejä. Kirpputoreja on koluttu veren maku suussa, eikä löydy! Tajusin, että tämän koon housut ovat varmaan polvista puhkikulutettuja. Ja alkaa 62-senttiset byysat jäädä neidille nilkoista vihdoin lyhyiksi. Meidän ihan kohta 1-vuotias tyttömme kasvaa ilmeisesti hänkin, vaikka ei millään käyrällä pysykään. [Kyllä siellä hyllyssä olisi tosiaan muutaman pinkit olleet, mutta jostain syystä olen allerginen porsaanpunaiselle. Ei iske.]

Muuten tässä viikko kallistuu jo onneksi loppupuolelle. Lauantaina on tarkoitus valmistella neidin 1-vuotisjuhlaa. Emme juhli suurieleisesti, mutta kai ensimmäistä vuotta kuuluu jotenkin juhlia. Itse inhoan kaikenmaailman kissanristiäisiä, enkä varsinkaan ole ihastunut menemään kekkereihin, ellei minulla ole lapseen erityistä suhdetta. Minusta lapsi juhlii synttäreitään ihan tosissaan vasta siinä iässä, kun hän on jo rakentanut jonkin asteisia ystävyyssuhteita ikäisiinsä! Vai miten teillä muilla? Tuleeko synttäreille koko suku ja vielä puolet naapureista? Ja lähdettekö itse innoissanne juhlistamaan kavereidenne lasten sen seitsemiä syntymäpäivä? Kertokaa, please.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

TÄRÄKKÄÄ TIISTAITA

Alkoihan se arki. Plääh. Kiukkuinen tyttö ja sitä myöten myös äiti. Sen verran sain ravisteltua itseäni, että sain varattua itselleni lääkäriajan selkävaivan vuoksi, laitoin itseni hammaslääkärijonoon ja irtisanoin Saunalahden liittymän, jota en ole käyttänyt liki kahteen vuoteen. Kahvipannu hurisee tuossa. Välipalan paikka. Aikaisen aamiaisen pullasiivu ei enää anna energiaa. Tyytyväinen olen, että pysyttiin kotona pääsiäinen. Niin itkuinen oli tämä rupeama, että olisin repinyt pelihousuni reissun päällä. Kotonakin muutamat ylikiehumiset takana. E:lle on puhkeamassa neljä isoa ylähammasta. Sekö tuon kiukun aiheuttaa? Tälle tyttörukalle on annettu niin paljon kipulääkkeitä, että mahtaa munuaiset pamahtaa ennen aikuisikää. Hirvittää ihan, mutta minkäs teet?

Auringosta on nautittu, vaikka eilen aamulla herättiinkin lumipyryyn. Uusi lumi kai vanhan vie, vai miten lie?


torstai 1. huhtikuuta 2010

ALELAARIN TONKIJAN LÖYTÖJÄ




Kiirastorstai on ollut varsinainen kiirustorstai. Päivä on mennyt paikkoja puunatessa ja totesinkin tuossa, että taidan palkata siivoojan ensi syksynä, sillä niin paljon kuin vihaankin siivoamista, sitäkin enemmän rakastan siisteyttä. Tänäänkin olin päättänyt, etten tartu moppiin enkä imuriin, mutta en kertakaikkiaan kyennyt ryhtymään tämän kaaoksen keskellä mihinkään. Niinpä siivosin yläkerran yksin ja varsinaisessa raivonpuuskassa ne pari tuntia kuluivatkin. Onneksi J tuli ajoissa kotiin ja siivosi E:n kanssa alakerran. Nyt voidaan nauttia pääsiäispyhät edes jonkinmoisesta siisteydestä!

Kuvasin nuo mustat kaunottaret, jotka löysin ostarikierroksellani tässä. Ne suorastaan huusivat, että "Osta, osta"! Ja taas tämä nappasi kevätglobot alelaarista. Eilen tuossa ystäväni tuumasikin, että sinä se taidat ostaa kaiken alennusmyynnistä. Niin taidan tehdä. Kuvittelen ainakin säästäväni suloisia summia. Roskaa en halua ostaa, joten tyydyn sitten laadukkaaseen ale-tavaraan. Ehkä joku tuumaa, että menneen sesongin satoa, mutta pidänkin ajattomasta. Kengät olivat tosiaan tarpeeseen. Edelliset vastaavat pidettiin niin loppuun, että ne jouduttiin viskaamaan vaatekeräykseen.

Edellisessä julkaisussani kerroin lamppulöydöstä. Tuossa keskellä se nyt koreilee, varsinainen Kuningatar.

Alimmassa kuvassa löytämäni talvitakki viikonlopun sankarille. E:kin ihastui siihen melkoisesti!

Ihanaa ja rentoa pääsiäisen aikaa ja trullien taikaa itse kullekin.