torstai 13. toukokuuta 2010

LUKSUSLOMAMMAILUA

Puheensorina selkäni takana. Kielten sekamelska, josta hetkittäin olen tunnistavani tuttuja sanoja. Nenän edessä valmistellaan konetta lähtökuntoon. Odotuksen tunne pohjustaa reissua. Tunnin päästä ollaan kiitoradalla. Moottorin jylinä ja viimeiset kosketukset asfaltin pintaan. Muutama balanssia hakeva heilahdus ja mieletön tunne vatsassa. Rakastan nousuja!
Tämä on toinen matkani äitinä aivan yksin. Suuntautuu jälleen Suomeen. Tuntuu, että pääsen sinne ihan liian harvoin, vaikka reissuja taitaa kerääntyä puolenkymmentä vuotta kohden. Lähtemisessä on aina oma hommansa ja budjettiakin saa varata jokaiseen matkaan aina oletettua enemmän. Nyt en aio tuhlailla ostoksiin, vaan aion keskittyä olemisen nauttimiseen. Hengittää raikasta meri-ilmaa ja nauttia siitä, että saan keskittyä pelkästään itseeni. Se on jotain käsittämättömän ihanaa, kun se sattuu olemaan niin harvinaista herkkua pienen lapsen äitinä.
Ohjelmaakin on suunnitelmissa sopivasti. Alunperinhän reissustani piti tulla päivä Helsingissä -risteily 30-vuotisjuhlien merkeissä, mutta päätinkin ottaa ilon irti ja olla heti muutaman päivän poissa kotoa. Viimeiset viikot ovatkin olleet niin stressintäyteiset tyttären jatkuvien huutojen ja työnhakustressin kanssa, että aivot kaipaavat välttämättä pientä tuuletusta.
Nämä kolme päivää aion käyttää juuri niin kuin minä haluan. Innolla odotan jälleennäkemisiä ja katkeamattomia yöunia!

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

ODOTELLAAN

Viikko alkoi tosiaan mustien pilvien alla, vaikka aurinko armas koettikin maanantaina mieltäni lepyttää. Nyt taivaalla seilaa mustanharmaita pilviä, mutta mieli on jo himpun verran tasaantunut. Voi sitä näin vanhalla iälläkin tulla kaltoin kohdelluksi! Esimieheni soitti pari päivää sitten ja lupasi hankkia minulle työtehtäviä lupaamilleen viidelle viikolle. Vastasin kiitollisena kyllä. Tosi asiassa koetan metsästää pidempiaikaista hommaa, jossa viihtyisin mahdollisesti eläkkeelle saakka. Kovaa on tämä työnhaku, sanon minä. Laitoin puolenkymmentä hakemusta menemään eri paikkoihin ja odottelen yhteydenottoja. Kolmesta paikasta soiteltiin heti seuraavana päivänä. Yksi virka haluttiin täyttää heti, joten jouduin kieltäytymään haastattelusta. Olisi mahdoton tehtävä järjestää tyttärelle hoitopaikka tästä simsala bim! Ehkä soitan vielä kunnalle ja kysyn, että olisiko mahdottomuus saada kesäkuuksi hoitopaikkaa hätätapauksessa...

Tänään illalla ohjelmassa myyjäisleivontaa ja sen sellaista. Maanantaina on ensimmäinen haastattelu ja yksi soveltuvuustesti. Inhoan niitä yli kaiken, varsinkin niitä logiikkatestejä. Olen niissä mahdottoman huono, vaikka niin terävä-älyinen ja hoksaava nainen kaikin puolin olenkin ;-)

Mukavaa viikonloppua teille! Tänne on luvattu vesisadetta...

maanantai 3. toukokuuta 2010

HAISTAKAA PASKA KOKO VALTIOVALTA

Mukavaa maanantaita vaan kaikille! Minulla viikko alkoi todella epäsuotuisissa merkeissä. Ajattelin, että tänään olisi lähdetty E:n kanssa kaupunkiin työpaikalleni. Päätin kuitenkin soittaa etukäteen ja ilmoitella tulostamme. Esimieheni tuli puhelimeen ja kyseli siinä kuulumisia. Ääni oli jotensakin nyreä. Kerroin kuulumisiamme ja kysyin sitten, että mitäs sinne päin kuuluu. Siinä N sitten tokaisi, että kuule, tilanne on nyt sellainen, että meillä ei ole tarjota töitä sinulle kesäksi kuten puhuttiin. Että täällä on jo toinen tyttö palkattu tilanteemme vuoksi. Olin puulla päähän lyöty. Mitä ihmettä minä nyt keksin? Lapsenhoitaja oli jo sovittu ja lentoliput ostettu valmiiksi. Sanoin hieman pöllämystyneenä, että näin olin tehnyt ja suunnitellut koko kesän työn mukaan. Joo, paperilla ei ole mitään. Paskempi homma. Miten kehtaavat edes tehdä tämän? En tiedä mitä sanoa tai tehdä. Työnhakuun on kai ryhdyttävä. Kiinnostus nolla. Juristiin täytyy toki ottaa yhteyttä. Odotan puhelua esimieheltäni. Lievästi sanottuna pännii.