maanantai 3. toukokuuta 2010

HAISTAKAA PASKA KOKO VALTIOVALTA

Mukavaa maanantaita vaan kaikille! Minulla viikko alkoi todella epäsuotuisissa merkeissä. Ajattelin, että tänään olisi lähdetty E:n kanssa kaupunkiin työpaikalleni. Päätin kuitenkin soittaa etukäteen ja ilmoitella tulostamme. Esimieheni tuli puhelimeen ja kyseli siinä kuulumisia. Ääni oli jotensakin nyreä. Kerroin kuulumisiamme ja kysyin sitten, että mitäs sinne päin kuuluu. Siinä N sitten tokaisi, että kuule, tilanne on nyt sellainen, että meillä ei ole tarjota töitä sinulle kesäksi kuten puhuttiin. Että täällä on jo toinen tyttö palkattu tilanteemme vuoksi. Olin puulla päähän lyöty. Mitä ihmettä minä nyt keksin? Lapsenhoitaja oli jo sovittu ja lentoliput ostettu valmiiksi. Sanoin hieman pöllämystyneenä, että näin olin tehnyt ja suunnitellut koko kesän työn mukaan. Joo, paperilla ei ole mitään. Paskempi homma. Miten kehtaavat edes tehdä tämän? En tiedä mitä sanoa tai tehdä. Työnhakuun on kai ryhdyttävä. Kiinnostus nolla. Juristiin täytyy toki ottaa yhteyttä. Odotan puhelua esimieheltäni. Lievästi sanottuna pännii.

4 kommenttia:

  1. Uskomattoman törkeää toimintaa. Miten niillä ei muka ollut tullut tilaisuutta edes keskustella asiasta sun kans ennen kuin palkkasivat toisen. Häikäilemättömän röyhkeää! Ei varmaan kiinnosta mennä sinne töihin vaikka tarjoutuisikin mahdollisuus esim juristin yhteydenoton tms jälkee, mutta kyllähän tuollaiseen on pakko puuttua. Ainakin selvitettävä mitä oikeuksia sulla on.

    VastaaPoista
  2. Ihmettelen todella, miksi esimieheni ei vaivautunut edes soittamaan minulle. Ja tosiaan ei kiinnosta sitä naamaa enää katsella kaiken sotkun jälkeen. Aion sanoa, että jos maksavat 10 000 kruunua käteen, olen hiljaa, mutta jos ei onnistu, otan yhteyttä lakimieheen. Jälkimmäinen vaihtoehto on todennäköisempi.

    VastaaPoista
  3. Älytöntä!!! Mulla oli joskus sama tilanne toisinpäin. Olin yhden päivän jo ollut töissä eräässä puljussa ja samana päivänä soitettiin toisesta ja tarjottiin parempaa palkkaa ja pitempiaikaista hommaa. Oli kyllä ankeaa soittaa, että vaihdankin työpaikkaa yhden päivän jälkeen. Mutta soitin sentään. Sullehan ei edes soitettu. Ja mikä parasta, ensimmäisen työpaikan pomo ymmärsi täysin. Sanoi vaan, että mene ihmeessä toiseen, niin hänkin tekisi ja se on ihan kaikkien lakien mukaista.

    Kurja tilanne sulla kyllä. Ehkä se oli sinkku se jonka ne otti. Onko se pomo mies :) ?

    VastaaPoista
  4. Pomoni on sinkkunainen. Nyt neuvottelevat siellä, että minkä ratkaisun keksivät. (Lue: kysyvät lakimieheltään neuvoja keplotella itsensä pois keittämästään sopasta.) Huomenna kuulemma pitäisi ratkaisu olla valmiina. Odotan todella mielenkiinnolla, että mitä yrittävät. Ei ole milliäkään virtaa alkaa lakimiesten kanssa selvittämään asiaa, kun mitään ei ole paperilla. :-/

    VastaaPoista