torstai 29. huhtikuuta 2010

ENTEROROKKO

Tukholman kävijöille: Zeta´s Trädgård café. Tutustuin eilen. Uskomaton tunnelma, hyvää ruokaa, kaunis miljöö ja herkullisia leivoksia. Sinne siis!

Sairaskirjoilla täällä edelleen, kohta kolme viikkoa! Syykin selvisi eilen, kun kieli on aivan täynnä pikkurakkoja ja viime yö meni sitten yrjöillessä ja pahoinvoidessa. Ihmettelinkin, että miten flunssa voi olla näin tiukassa. Luulee jo parantuneensa, ja taas vetää vaakataasoon. Lääkettä tähän ei ole. Enterorokko. Suu- ja sorkkatauti. Kamalin tauti minulla ikinä! Syöminen ja juominen ovat olleet muutaman päivän jo lähes ylivoimaista touhua. Nyt alkaa olla heikossa voinnissa, kun veden juominenkin on tuskaa. Onneksi pieni kai selvisi äkäisen näköisellä "vaippaihottumalla". Kielessä näkyi muutama pienenpieni rakkula viime viikolla. Ja poskissa oli ihottuma näköistä punoitusta. Nyt tyttö on enää räkäinen ja limainen. Vain me perheen päät sairastetaan.

Onko joku muu aikuinen sairastanut enterorokkoa?

3 kommenttia:

  1. Epäilin Irialla enterorokkoa; ensin tuli kuume, sitten valkoreunaisia näppylöitä vaippa-alueelle ja suun ympärille. Tauti meni kuitenkin nopeasti ohitse, joten en ole varma. Tsemppiä taudin selätykseen.

    VastaaPoista
  2. Meillä E:lla oli vaippa-alue ihan rakkuloilla ja lopulta vereslihalla. Tavalliseksi flunssaksi luulin, mutta eipä tämä sitä taida ollakaan. Viime öinen oksentelu kuittasi asian. Tämä kai harvinaisempaa aikuisilla ja yleensä aika lievä tauti. J:lla oireet huomattavasti lievemmät ja näyttää toipuvan nopeammin. Eiköhän tästä viikonlopun jälkeen olla toivuttu... Siinähän ne on kolme viikkoa sitten menneetkin sairastaessa. Jee Jee!

    VastaaPoista
  3. Myötätuntoisena. Meillä ei oo tuota enteroa ollut, mutta muuten tässä on sairasteltu totta jee enemmän ku ennen koskaan. Ehkä se tuntuu kun oli se vesirokko eka ja sit kuumetauti päälle. Ainaki kuukausi ja tämä hampaitten tulo :/

    VastaaPoista