maanantai 26. huhtikuuta 2010

ORVOKKINI TUMMASILMÄ

Maanantaista viikko taas pyörähti käyntiin. Sitkeä aamu ollut, kun neiti ei millään meinaa alkaa unille. Ei jaksa leikkiä, eikä ruokakaan maistu. Äidin sylikään ei ole hyvä paikka. Toiseen kertaan kävin lullaamassa ulkona uneen. Katsotaan, miten pitkän pätkän tyttönen nyt nukkuu. Haettiin tuossa aamutuimaan muutama pikkuorvokki lähikaupasta. Ne pitäisi istuttaa ruukkuihin parvekkeelle. Saadaan kesän tuntua, onhan vappukin ensi viikonloppuna.

Viikonloppu oltiin tiukasti kotona. Lauantaipäivä aherrettiin villaföreningin pihatalkoissa ja oma piha siivottiin lopuista puskista ja lehdistä. Siinä haravoidessani pyöräytin haravalla niin käärmettä kuin hiirtäkin. Tämä meidän villipuutarha on siis yhäkin melko villi! Nautittiin auringon lämmöstä ja istuttiin laiturinnokassa. E näki ihan oikeita ankkoja uiskentelemassa järvellä. Vähän eri värisiä tosin kuin oma pikkuinen rakas kylpyankka.

Suunniteltiin terassia pihallemme ja mielessä pyörii myös kesälomareissu. Alun perin minulla oli haaveena lähteä Etelä-Ruotsin rantoja katsastamaan, mutta jotenkin aloin kuitenkin haaveilla Jurmalan rannoista ja Riiasta. Lentohotellipaketin saisi alle 3000 kruunulla koko perheelle torstaista sunnuntaihin. Pitää kai odottaa, että magneettikuvaus on ohi, jotta on hieman viisaampi kaiken suhteen. Sitä ennen ei ehkä voi ostaa lippuja yhtään mihinkään.

Tyttösen kanssa lähdemme Suomeen mummolaan pariksi viikoksi ensi kuun loppupuolella ja sille ajalle miehelle on varattu terassin tekoa ja alakerran vaatehuoneen remontti. Jospa saisimme tulla sitten takaisin taas vähän valmiimpaan kotiin. Taitaa mennä vielä aikaa, ennen kuin meidän koti on kutakuinkin valmis. Haaveissa olisi päästä kylpemään oman saunan löylyihin ensi jouluna! Kiirettä on turha pitää, jos ei halua omia hermoriekaleitaan ihan kokonaan hävittää...

Nyt vedän puutarhahanskat kouraan ja multapussin kimppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti