maanantai 12. huhtikuuta 2010

LUOMISEN TUSKAA

Huomaa, että kevätkiirettä ilmassa. En muka ehdi tarttumaan kameraan ollenkaan. Ikkunasta kun katselee auringonpaistetta, tuntuu, että pitäisi aloittaa ikkunanpesu. Olen kuitenkin ylpeä itsestäni, että alapihalta on kannettu romut pois silmistä ja yläkerran kahdeksanmetrinen parvekekin on jotenkuten siistitty. Parveketuolit ja pöytäkin nauttivat jo auringonsäteistä. Vielä puuttuu kukat. Totesin viime kesäiset valkoiset petuniat melko kestäviksi. Kyllähän nekin tietysti heittivät henkensä minun Suomen-lomani aikana, kun aurinko oli porottanut kaksi viikkoa suoraan ruukkuihin eikä ne olleet saaneet nestettä lainkaan. Tänä kesänä ei ole sitä ongelmaa. Olen töissä ja kukat saavat vetensä. Ei haaveilla lomista!

Edessä on kesätytön huoneen järjestäminen mieluisaksi. Sänky paikalleen ja ja piironki tyhjäksi, jotta M saa tavaransa ja vaatteensa paikalleen. Siihen on onneksi vielä vähän aikaa. Lentoliput odottavat lähettämistä. Postiin olisi taas asiaa. Huomenna meidän pieni tyttäremme täyttää vuoden. Valmisteltu on viikonloppuna ja toivottavasti neiti on huomenna juhlatuulella. Meinaan, viime yö oli melko takkuinen.

Eilen illalla taloon pyrähti viitisentoista nuorukaista kylästelemään. Siinä oli rouvalla miettimistä, että miten järjestää purtavaa sakille, kun J teki autokauppaa [ei ilmeisesti vielä saatu hierottua] ja E naukui jaloissa niin, että kanniskelin häntä toisella lanteella ja koetin toisella kädellä keittää kahvia ja kattaa pöytää. Mukavaa hulinaa oli ja E:kin lopulta innostui väenpaljoudesta täysin rinnoin. Naamakirja innosti luovuuteen ja kaivoinkin pari luomustani kaapista ja pakkasin tuohon postitettaviksi. Odotan innolla muiden luomuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti